تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
روش احیا رزین تبادل یونی چیست؟

انواع پمپ

معرفی انواع پمپ ها

روش احیا رزین تبادل یونی چیست؟

پس از از کار افتادن رزین سختی گیر ، ظرفیت تبادل یونی با بازسازی بازسازی می شود. در اینجا به طور خلاصه به شما معرفی می کنیم:

(1) احیا رزین

در طول بازسازی پایین دست، آب خام و مایع احیا کننده در یک جهت از لایه محیط تبادل جریان می یابند. بنابراین، هنگامی که مایع بازسازی از طریق لایه مبادله جریان می یابد، اولین چیزی که با آن تماس پیدا می کند، قسمت بالایی کاملا نامعتبر لایه مبادله است که از قبل حاوی یون هایی است که با لایه مبادله بالایی جایگزین شده اند، که بر واکنش پذیری تأثیر می گذارد. از قسمت پایینی لایه مبادله (بازسازی به رزین تبادل یونی اشاره دارد. نسبت مقدار یون های احیا شده در لایه به ظرفیت تبادل کل)، در نتیجه باعث کاهش کیفیت آب تصفیه شده و افزایش مصرف مواد احیا کننده تجهیزات تبادل یونی بازسازی پایین دست ساده و قابل اعتماد هستند، اما به شدت تحت تأثیر اجزای کیفیت آب آب خام قرار می گیرند و نمی توان از اثر و ظرفیت بازسازی به طور کامل استفاده کرد. پس از بازسازی، درجه احیاء قسمت تحتانی کمترین است، برای بهبود کیفیت آب و ظرفیت تبادل کاری، مصرف عامل احیا کننده باید افزایش یابد.

(2) احیا جریان متقابل

آب خام از قسمت بالایی مبدل در جهت مخالف محلول احیا و وضعیت توزیع یون لایه مبدل در طی بازسازی جریان مخالف (که به عنوان بازسازی همرفتی نیز شناخته می شود) وارد می شود.

استفاده و نگهداری از رزین یونی

استفاده مناسب و معقول از رزین یونی برای افزایش عمر آن و اطمینان از عملکرد پایدار و قابل اعتماد رزین یونی اهمیت زیادی دارد. استفاده و نگهداری از رزین های یونی شامل سه جنبه زیر است:

1. پیش تصفیه رزین یونی

از آنجایی که در فرآیند سنتز رزین یونی، وزن مولکولی کم و برخی ناخالصی‌های معدنی (مانند مس، آهن و غیره)، مواد مونومر با مولکولی بالا و مواد متخلخل در سطح و خالی رزین یونی مخلوط می‌شوند، بنابراین رزین تبادل یونی رسماً شناخته می‌شود. وارد عمل شود قبل از این، این ناخالصی ها باید حذف شوند، در غیر این صورت رزین یونی در حین استفاده به طرق مختلف آلوده می شود. به ویژه باید به این نکته اشاره کرد که در پساب های حاوی کروم به دلیل اینکه کرومیک اسید یک اکسید کننده مانند مس و آهن در رزین یونی است، اثر اکسیداسیون کاتالیزوری خواهد داشت و در نتیجه اکسیداسیون رزین یونی را تسریع می کند. روش پیش پردازش به شرح زیر است:

1. شستشو در آب داغ

رزین یونی جدیدی که مورد استفاده قرار می گیرد ابتدا به طور مکرر با آب داغ شسته می شود. رزین کاتیونی می توانند از آب گرم در دمای 70-80 درجه سانتی گراد استفاده کنند، در حالی که رزین های آنیونی (به ویژه رزین های آنیون پایه قوی) مقاومت حرارتی ضعیفی دارند و می توانند از آب گرم در دمای 50-60 درجه سانتی گراد استفاده کنند. در ابتدای غوطه وری هر 15 دقیقه یا بیشتر آب را عوض کنید اگر در حین غوطه وری هم زده نشد بعد از 4 تا 5 بار تعویض آب می توانید هر 30 دقیقه یک بار آب را عوض کنید و 7 تا 8 بار آب را عوض کنید. قهوه ای نیست، فقط زمانی که فوم کمی وجود داشته باشد.

2. درمان اسیدی و قلیایی

رزین یونی با آب داغ شسته شده و در ستون قرار می گیرد و سپس با اسید و قلیایی تصفیه می شود. از 1mol/1HCL استفاده کنید تا به آرامی در لایه رزین یونی جریان یابد، دوز آن حدود 2 تا 3 برابر حجم رزین یونی است، پس از حدود 2 ساعت، با آب بشویید، سپس با 1mol/1NaOH در لایه رزین یونی جریان دهید. دوز مشابه سرعت جریان. پس از اتمام جریان قلیایی، با آب بشویید تا PH پساب حدود 9 شود و سپس از 1mol/1HCL یا 0.5mol/1H2SO4 برای تبدیل رزین یونی به نوع H+ استفاده کنید.پمپاژ 3 تا 4 برابر حجم یون است. رزین، و سرعت جریان مانند قبل است. پس از پایان جریان اسید، می توان آن را با شستشو با آب تا زمانی که PH پساب بالاتر از 6 شود، به بهره برداری رساند.

2. نگهداری از رزین

رزین های یونی باید در حین استفاده از آلوده شدن به مواد معلق، مواد آلی و روغن ها جلوگیری شود و در عین حال از اکسید شدن شدید رزین های یونی به مقداری پسماند نیز ضروری است. بنابراین، یون های فلزات سنگین باید قبل از ورود فاضلاب اکسیداسیون اسیدی به رزین آنیونی حذف شوند تا از کاتالیز فلزات سنگین به رزین یونی جلوگیری شود. پس از هر کارکرد تجهیزات، فاضلاب موجود در ستون مبادله باید دوباره به حوضچه فاضلاب تخلیه شود و با آب لوله کشی یا آب تصفیه شده برای خیساندن جایگزین شود. رزین یونی پس از اشباع شدن باید به موقع بازسازی شود.

3. فعال سازی رزین یونی

صرف نظر از اینکه رزین کاتیونی باشد یا رزین آنیونی، پس از چندین سیکل استفاده، ظرفیت تبادل کاهش می یابد. دلیل کاهش ظرفیت این است که از یک طرف به دلیل استفاده از بازسازی ناقص، مقدار مشخصی از یون های احیا نشده به تدریج روی رزین یونی تجمع می یابد که بر تبادل طبیعی تأثیر می گذارد؛ از طرف دیگر مانند H2CrO4 و H2Cr2O7 در فاضلاب حاوی کروم همه رزین‌های یونی دارای اثر اکسیداسیون هستند که باعث می‌شود بیشتر و بیشتر Cr3+ در رزین‌های یونی ایجاد شود که بر عملکرد طبیعی رزین‌های یونی تأثیر می‌گذارد. بنابراین، زمانی که ظرفیت رزین یونی تمایل به کاهش قابل توجهی دارد، فعال سازی رزین یونی باید انجام شود.

موضوع :
برچسب ها : احیا رزین تبادل یونی,روش های احیا رزین,نگهداری از رزین ها,فعال سازی رزین,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 29 آبان 1401ساعت 17:31 توسط سمانه اصلانی | تعداد بازديد : 73 | |